111 jaar V-ZUG: Zwitsers topdesign vereeuwigd

Dit jaar viert V-ZUG zijn 111-jarig jubileum. Sinds 1913 staat het merk symbool voor innovatie, moderniteit en luxueus keukendesign. De veelzijdige, strakke esthetiek van V-ZUG weerspiegelt de bescheidenheid en kwaliteit van Zwitsers vakmanschap en is een uitstekend voorbeeld van de populaire quiet luxury-interieurtrend. "Wij leven volgens Zwitserse waarden en maken het voor mensen wereldwijd mogelijk om deze te ervaren met eenvoudige, persoonlijke oplossingen die levenslange inspiratie en vreugde bieden," aldus CEO Peter Spirig.

Een Rijke Geschiedenis

Zwitserland staat bekend om zijn lange traditie van vakmanschap en wordt om die reden geliefd. V-ZUG zet zich vanaf het prille begin in voor typische Zwitserse precisie en kwaliteit. Het merk werd in 1913 in de stad Zug opgericht als Verzinkerei Zug, gespecialiseerd in metaalwaren. Door de jaren heen breidde het bedrijf zijn expertise uit en waagde het in de jaren '70 de sprong naar keukentoestellen. In de jaren '90 kreeg hun kenmerkende product, de stoomoven, voor het eerst vorm. "Als onderneming die de naam van de regio draagt waarin we actief zijn, voelen we trots, maar ook verantwoordelijkheid - zowel voor de gemeenschap als voor onze impact op mensen en het milieu. We blijven in Zug en blijven er investeren," aldus Peter Spirig.


Echt Zwitsers

Bij V-ZUG wordt ontwikkeling en productie vrijwel volledig in Zwitserland uitgevoerd – als enige in de sector een bewuste keuze. Naast de locatie in Zug is het bedrijf bijzonder trots op hun koelapparatenfabriek in Sulgen, die in 2022 werd geopend. Deze hypermoderne faciliteit legt een sterke nadruk op duurzaamheid: de productie is volledig CO²-neutraal en de geleverde producten zijn energiezuinig. V-ZUG streeft echter nog verder naar een groene toekomst. Als onderdeel van de Tech Cluster Zug maakt het merk deel uit van een visionair en bijna utopisch stedelijk productieproces. De geavanceerde productiesite is verticaal gebouwd en geïntegreerd met een multi-energiehub.

Natuurlijk, gebruiksvriendelijk, luxueus

V-ZUG belichaamt het Zwitserse topdesign. Kwaliteit, functionaliteit en ingetogen elegantie smelten samen in een tijdloos geheel. Elk product is ontworpen volgens dezelfde filosofie, gericht op het bieden van een ongeëvenaarde, intuïtieve gebruikerservaring. Het keukendesign van V-ZUG is daarnaast een perfect voorbeeld van stille luxe: minimalistische apparaten die niet om aandacht vragen, strak ontworpen zijn en precies doen wat ze moeten doen. V-ZUG pronkt niet met opvallende looks, maar wel met kwaliteit en luxe.

Een feestelijk menu

Ter ere van de 111e verjaardag van V-ZUG presenteert het bedrijf een heerlijk menu, samengesteld door culinaire grootheden zoals Silvio Germann, Zizi Hattab, Dominik Hartmann, Tanja Grandits en Andreas Caminada. Dit menu is een ode aan Zwitserland en bevat gerechten die doordrenkt zijn met het rijke culinaire erfgoed van het land. Uiteraard zijn de gerechten niet alleen verrukkelijk, maar ook gezond. Om daarnaast ook de ecologische voetafdruk te minimaliseren, wordt aangemoedigd om enkel te werken met lokale topproducten.

Ontdek alle recepten en meer informatie over de verschillende chefs via deze link.

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

Vul uw gegevens in en druk op aanmelden. Wij houden u dan op de hoogte via onze nieuwsbrief.