Arçelik Global en Whirlpool Corporation gaan verder als Beko Europe

2 april was een mijlpaal met de afronding van de overeenkomst tussen Beko B.V., dochteronderneming van Arçelik, en Whirlpool EMEA Holdings LLC van Whirlpool Corporation, wat resulteerde in de oprichting van Beko Europe. Deze stap maakte Arçelik ook volledig eigenaar van Whirlpool's activiteiten in het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Beko Europe, met de samengevoegde activiteiten van Whirlpool en Arçelik in Europa, is nu marktleider met meer dan 20.000 werknemers en een jaarlijkse productie van ongeveer 24 miljoen huishoudelijke apparaten verspreid over 11 locaties. Beko B.V. bezit 75% van dit nieuwe bedrijf, terwijl Whirlpool Corporation 25% in handen heeft.

Door deze ontwikkeling groeit Arçelik uit naar een wereldwijde speler met activiteiten in 57 markten, ongeveer 55.000 werknemers, en een gecombineerde omzet van circa 11 miljard EUR. Het bedrijf zal zijn productiecapaciteit aanzienlijk verhogen tot 45 faciliteiten wereldwijd.

Hakan Bulgurlu, CEO van Arçelik, benadrukte het belang van deze strategische beweging als een voortzetting van het bedrijf's groei en transformatie. Marc Bitzer, CEO van Whirlpool, en Ragıp Balcıoğlu, CEO van Beko Europe, spraken beide hun enthousiasme uit over de kansen die Beko Europe biedt voor Europese consumenten door het verbeteren van productaanbod en diensten, met een sterke focus op duurzaamheid en innovatie.

Kijk voor meer informatie op de website van Beko.

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

Vul uw gegevens in en druk op aanmelden. Wij houden u dan op de hoogte via onze nieuwsbrief.