BSH-groep implementeert Matter in slimme keukenapparaten vanaf 2024

Begin 2024 zal de BSH-groep, de producent van bekende huishoudelijke merken zoals Bosch, Siemens, Gaggenau en Neff, de overstap maken naar het gebruik van Matter-technologie, de nieuwste technologie in smart home-connectiviteit. De koelkasten zijn als eerste aan de beurt, specifiek de ruime XXL inbouwkoelvriescombinaties. In Matter 1.2 zijn een groot aantal huishoudelijke apparaten toegevoegd, waaronder koelkasten, vaatwassers en wasmachine.

De BSH-groep, met zwaargewichten als Bosch en Siemens, bevindt zich in de voorhoede van deze innovatie, aangezien sommige van hun apparaten al verbonden zijn via de cloud en op afstand bediend kunnen worden met Home Connect.

Matter 1.2 belooft een naadloze verbinding tussen diverse huishoudelijke apparaten, en BSH is van plan om deze standaard toe te passen in hun koelkasten waarmee gebruikers de temperatuur op afstand kunnen regelen. Hoewel details over welke huidige modellen Matter zullen ondersteunen nog niet bekend zijn gemaakt, is het waarschijnlijk dat alleen recentere apparaten compatibel zullen zijn.

Verder zal de Bosch Smart Home-controller in 2024 functioneren als een Matter-bridge, die een cruciale rol zal spelen in het nieuwe ecosysteem van verbonden apparaten. Dit zal een geleidelijke overgang naar een volledig Matter-compatibel smart home-systeem inluiden, hoewel het nog onduidelijk is wanneer andere apparaten zoals wasmachines en vaatwassers volgen.

Matter ondersteunt nog niet alles; zo is er bijvoorbeeld nog geen ondersteuning voor camera's. Desondanks markeert deze update een belangrijke stap voorwaarts in de wereld van smart keukenapparatuur.

Bron: wonen360.
Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

Vul uw gegevens in en druk op aanmelden. Wij houden u dan op de hoogte via onze nieuwsbrief.