Cosentino neemt deel aan Design District 2024

Dit jaar neemt Cosentino voor het eerst deel aan de Nederlandse vakbeurs Design District 2024 in de iconische fabriek van Van Nelle in Rotterdam. Op 29, 30 en 31 mei aanstaande introduceert Cosentino op de speciaal ontwikkelde stand de allereerste Silestone XM collectie EARTHIC aan het Nederlandse publiek én geeft het een sneak peek van de nieuwste noviteiten die later dit jaar worden gelanceerd.

EARTHIC® van Silestone®XM

EARTHIC® by Silestone®XM is de gloednieuwe capsulecollectie die in mei op de markt verschijnt. De nieuwe ontwerpen bevatten een maximaal silicagehalte van 10% en een innovatieve samenstelling waarin een selectie hoogwaardige mineralen wordt gebruikt, gerecycled glas, PET, biohars en Dekton®-fragmenten. Doel van deze wijziging is de winning van grondstoffen te verminderen en de CO2-uitstoot te beperken. Dankzij de HybriQ+®-technologie worden deze kleuren geproduceerd met 100% hernieuwbare elektrische energie en 99% gerecycled water. Het Earthic ontwerp belichaamt een transformatieve reis, evoluerend van rauwe afvalmaterialen naar een kwalitatief materiaal dat harmonieert met het dagelijks leven van mensen. Patronen en kleuren die de materiële essentie in zijn meest authentieke staat vastleggen, gecombineerd met vormen die een nieuwe esthetiek uitdrukken. De Earthic collectie bestaat uit zes  kleuren RAW A, G en D en FFROM 01, 02 en 03.

FFROM

In samenwerking met Formafantasma, een op onderzoek gebaseerde ontwerpstudio die de ecologische, historische, politieke en sociale krachten onderzoekt die de hedendaagse designdiscipline vormgeven werd deze collectie ontworpen.Het ontwerp van formafantasma gaat veel verder dan esthetiek: het leidt tot de creatie van nieuwe scenario's die vorm en onderzoek integreren in duurzame innovatie. Cosentino is een partnerschap aangegaan met de designvisionairs Formafantasma om een ​​nieuwe collectie te creëren die innovatieve materiaalbronnen verkent.  Een collectie die de oorsprong en herkomst van materialen symboliseert, en ook de innovatie en transformatie van die gerecyclede materialen in iets nieuws vertegenwoordigt.

Dekton Pietra Edition

Verder geeft Cosentino een exclusief kijkje in de zes nieuwe kleuren van   Dekton Pietra Edition: Sandik , Trevi,  Polar, Adia, Ava, Nebu. Een nieuwe collectie die iconische natuurstenen opnieuw vormgeeft met een focus op meer realistische texturen en uitgebalanceerde ontwerpen voor verbeterde en natuurlijke tinten. Dit levert een technologische en innovatieve benadering van het steenontwerp. Dekton herinterpreteert iconisch natuursteendesign en onthult een moderne combinatie van natuur en technologie om tijdloze architecturale details te creëren die traditie en innovatie naadloos combineren.

Ervaar deze noviteiten op Design District,  V21.

Kijk voor meer informatie op de website van Cosentino.

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

Vul uw gegevens in en druk op aanmelden. Wij houden u dan op de hoogte via onze nieuwsbrief.