Redactie UWKEUKENprof spot noviteiten en wordt geïnspireerd tijdens Küchenmeile 2023

De afgelopen twee dagen hebben wij diverse keukenfabrikanten en -merken bezocht, die op diverse locaties deelnamen aan de Küchenmeile dit jaar. Hoewel sommige deelnemers aangaven niet veel noviteiten te kunnen laten zien, hebben wij ze wel degelijk gespot en werden we vooral geïnspireerd door de toekomstvisie van diverse merken. Het was een fijn weerzien en een goed moment om elkaar even persoonlijk te spreken. In dit artikel laten we een paar highlights van de beurs zien. In de komende dagen zullen wij u, in diverse nieuwsberichten, alle noviteiten presenteren.

Holistische keuken architectuur en hidden Spaces bij SieMatic

Met de vier SieMatic-lifestyles PURE, URBAN, CLASSIC en MONDIAL worden woonruimtes gecreëerd die de persoonlijkheid van de bewoners perfect weerspiegelen. Zij benaderen de keuken als onderdeel van het interieur, zodat deze één wordt met de rest van het interieur.

Verborgen lades en hoekkasten geven de keuken extra bergruimte en dynamiek. Werkoppervlaktes die verschuifbaar zijn zorgen voor nieuwe invulling van de woonruimte.


Poggenpohl presenteert dit jaar zijn architectonische visie

De grote showroom laat zien hoe Poggenpohl inspeelt op de individuele wensen van zijn klanten. Glazen panelen van vloer tot plafond symboliseren al bij de ingang diversiteit en individualiteit.


In de hele showroom weerspiegelt de leefruimte van de keuken centrale thema's zoals individueel design, fascinerende technologie en een bijna onbeperkte compositie van materialen en kleuren.

Brigitte Küchen besteedt speciale aandacht aan het thema: TOUCH. feel. LIVE.

De menselijke aanraking en de tastbare ervaring van oppervlakken zijn essentieel voor onze zintuiglijke waarneming en creëren een verbinding met de echte wereld. De ontwikkelingen van de afgelopen jaren laten zien dat het over het algemeen steeds huiselijker wordt. Natuurlijke decors spelen hierbij een belangrijke rol. Hout wordt steeds subtieler en daardoor veelzijdiger. Brigitte Küchen past deze benadering toe in diverse productinnovaties.

House4Kitchen is de hub voor alles wat met de keuken te maken heeft

De exposantengemeenschap van het house4kitchen presenteert dit jaar hun noviteiten onder het moto: ” Keuken in nieuw perspectief “.


Lees hier meer over de noviteiten van NEFF.

Het was een feestje op Gut Böckel

De afgelopen periode hebben we al diverse artikelen over de 10 van Gut Böckel de revue laten passeren, dus konden we natuurlijk niet wegblijven van de Benelux avond die op het prachtige landgoed was georganiseerd.


Het was een feest van herkenning, fijne ontmoetingen en mooie presentaties. Van SMEG tot Miele en alle andere merken er tussenin.


Ook Area30 werd druk bezocht

Het was goed om te zien hoe druk men in gesprek was op de diverse stands. Hoewel de opkomst van het aantal Nederlandse bezoekers bij sommige merken minder was dan voorgaande jaren.


Architekturwerkstatt is het beurscentrum voor de premium keukenmarkt

En ook hier was het druk! Met de focus op een kwalitatief aanbod voor het hogere segment en een stilistisch overtuigende, tijdloos elegante vormentaal presenteerden de exposanten van de Architekturwerkstatt 2023 de nieuwe highlights van hun collecties voor 2024.

Lees hier meer over de noviteiten van Liebherr.

Last stop: Art of Kitchens

En zoals ieder jaar bezoeken we Art of Kitchens als laatste, voordat we terugreizen naar Nederland. Na een gastvrij ontvangst krijgen we de laatste noviteiten gepresenteerd. Onder het genot van een heerlijk hapje en drankje.


Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

Vul uw gegevens in en druk op aanmelden. Wij houden u dan op de hoogte via onze nieuwsbrief.