Schell wint met de Grandis E elektronische keukenkraan Duitse Innovatie Award 2021

De Duitse ‘Rat für Formgebung‘ heeft Schell wederom de Duitse Innovatie Award toegekend; dit keer voor de elektronische keukenkraan Grandis E. Volgens het instituut verenigt de nieuwe keukenkraan veiligheid en hygiëne voor de gebruiker en voor het drinkwater met gebruiksgemak en een fraai design.

Vooral in combinatie met het Schell watermanagement systeem SWS biedt de kraan uitstekende functionaliteit en interessante mogelijkheden voor gebouwbeheerders. Op basis van deze eigenschappen verdient het product volgens de jury de award, die toekomstbepalende en levensverbeterende innovaties zichtbaar wil maken. 

Met een eervolle vermelding in de categorie ‘Excellence in Business to Business - Building & Elements‘ heeft de Grandis E vooral een hoog gescoord met zijn elegante, tijdloze design en de voordelen die de elektronische kraan biedt, als hij in een netwerk gekoppeld wordt. De bijzondere combinatie van eengreepsbediening en infrarood-sensor maakt de armatuur hygiënisch en comfortabel.

Dankzij de aanraakvrije bediening wordt de verontreiniging van de armatuur door vuile handen voorkomen, waardoor de hygiëne voor de gebruiker gegarandeerd is. Bij langere onderbrekingen in het gebruik kan het water in de elektronische keukenkraan met automatische stagnatiespoelingen ververst worden.

Onafhankelijk van de stand van de bedieningshendel wordt altijd zowel de koudwater- als warmwaterleiding gespoeld. Intelligente producteigenschappen zoals een zwenkbegrenzing en een heetwatervergrendeling zorgen voor extra veiligheid bij de gebruik van de kraan.

„We zijn erg blij met de award“, zei Andreas Ueberschär, bedrijfsleider Techniek bij Schell. „Dankzij de award wordt duidelijk, dat armaturen die in een netwerk gekoppeld zijn, onderdeel uitmaken van een toekomstbestendige drinkwaterinstallatie. Want planners, installateurs en gebruikers eisen niet alleen een gegarandeerde drinkwaterkwaliteit, maar ook een kostenefficiënt en economisch gebruik van water. Doordachte componenten zoals de Grandis E en ons watermanagementsysteem SWS maken dat mogelijk.“

Meer informatie: Theo Snijders van Wisse Kommunikatie - theo.snijders@wisse-worldcom.nl.

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

Vul uw gegevens in en druk op aanmelden. Wij houden u dan op de hoogte via onze nieuwsbrief.