SieMatic Inspiratie & Design Centre Amsterdam is officieel geopend

Donderdag 24 januari was de officiële opening van het SieMatic Inspiratie & Design Centre in Amsterdam, gesitueerd in het designkwartier van de hoofdstad in een herenhuis, met maar liefst 320 inspiratievolle vierkante meters, verdeeld over drie verdiepingen en een verborgen schat in de stadstuin. Onder leiding van het SieMatic-team en de deskundigen Perry Hanssen (Hanssen ID), Jan Jaap van der Neut (Intermat) en SieMatic Nederland kreeg dit indrukwekkende herenhuis ware metamorfose.

Van typisch Amsterdams, donker ‘kruip-door-sluip-door’ pand naar open, ruimtelijke boutique-appartementen met veel daglicht, groen en sfeer. Als centerpiece natuurlijk de mooiste SieMatic keukens in originele uitvoeringen. Uitnodigend, een écht welkom om je meteen thuis te voelen in de stijlen van de verschillende inspiratie zones.De oorspronkelijke inrichting van het pand is compleet aangepakt om het residentiële karakter te realiseren. De uitdaging lag in het verbinden van de drie etages, van -1 tot +1, zodat iedere gast zich vrij voelt om elke verdieping te verkennen, op zoek naar de stijl die direct een klik geeft. ‘Reflect yourself’ is niet voor niets de filosofie achter de vier kerndesign ID’s van SieMatic ( PURE, CLASSIC, URBAN en MONDIAL). Verticaliteit is de weg naar de verbinding in dit pand – drie opvallende verbindende verticale elementen werken uitnodigend: de metershoge keramische wand naast de trap, de roomdivider die iedere etage doorboort en het groene pronkstuk: een plafondhoge boom.

De keukens   

De nieuwste Mondial Lifestyle Keuken geeft direct het wow-effect bij de entree. Met een gedurfde, indrukwekkende ‘Mondriaan’ wand van metallic bronsé fronten als inspirerende eyecatcher en een knipoog naar het museumdistrict. Als wereldwijd merk heeft SieMatic altijd een open geest gehad voor culturen, mensen, stijlen, kleuren en tijdgeest. Dé bron van inspiratie voor het creëren van dit nieuwste design met fraaie combinaties, gedurfde vormen en expressieve materialen. Ook de andere drie lifestyles - PURE, CLASSIC, URBAN - in het SieMatic Inspiratie & Design Centre hebben verrassende elementen om daadwerkelijk te inspireren en de designs te laten voelen en ervaren met alle zintuigen. Een plaatsing in de breedte bijvoorbeeld. Een vierkant eiland (in plaats van de gebruikelijke rechthoek) met cocktailbar. Een pantry-style keuken, afsluitbaar met transparante deuren voor optimaal gebruik van de vierkante meters in een urban appartement. Het designteam werkte vanuit verschillende scenario’s met specifieke lifestyles in gedachten. Om aan te sluiten op de manier waarop onze clientèle wil wonen en leven, met meubels, verlichting, vloeren, wanden en decoratie. Je loopt rond alsof je al in je nieuwe keuken bent en alles wat je ziet is leverbaar.

Geen klanten maar gasten

"Bezoekers worden niet als klant maar als gast ontvangen" vertelt Jan Jaap van der Neut, directeur van Intermat. “We willen dat mensen op hun gemak zijn, alsof ze thuis zijn. Op die manier voelen ze wat een totaal keukendesign met ze doet. Behalve Lifestyle presentaties is er ook een ‘Creative Area’ in Japandi-stijl. Samen ervaren we hier wat de impact is van materialen, vormen en kleuren. Dat geldt ook voor de apparatuur. Door ze ter plaatse te proberen en ervaren, krijgen onze gasten direct een gevoel bij wat past bij hun leven en hun passies.”


SieMatic Urban Paviljoen

Een verborgen parel, de grote verrassing van deze nieuwste SieMatic vestiging: het Urban Paviljoen. Dit paviljoen is te bereiken via de brede podiumtrap in het souterrain, en biedt naast een Urban Lifestyle beleving ook een rustige plek om samen met het designteam je droomkeuken te ontwerpen. Volledig op maat, ieder element gekozen naar eigen wens en helemaal passend bij het ideaalbeeld.

SieMatic wereldprimeur

De nieuwste kleur binnen het SieMatic palet is Sahara beige. Passend in lichte Japandi-stijl, veelzijdig en zeer goed te matchen. Met de opening heeft SieMatic aan de Willemsparkweg de wereldprimeur te pakken voor het tonen van deze nieuwe kleur.

SieMatic aan de Willemsparkweg is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 18.00 uur en zaterdag van 10.00-17.00 uur. Kijk voor meer informatie op de website van SieMatic aan de Willemsparkweg.

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

Vul uw gegevens in en druk op aanmelden. Wij houden u dan op de hoogte via onze nieuwsbrief.