Surseance aangevraagd voor Wesco Nederland

Na meer dan 150 jaar moest M. Westermann & Co. GmbH, beter bekend als Wesco, de fabrikant van huishoudelijke artikelen, half maart zijn deuren sluiten. Het bedrijf, beroemd om zijn afvalemmers en broodtrommels, maar ook bekend om zijn keukenaccessoires en buitenkeukens, vroeg in november 2023 faillissement aan en slaagde er uiteindelijk niet in een oplossing te vinden.

Naber GmbH, leverancier van keukenaccessoires gevestigd in het Duitse Nordhorn, nam eerder dit jaar het merk Wesco over, inclusief de merkrechten, websites, domeinen en de online winkel, nadat het bedrijf failliet was gegaan. Hierdoor konden de voortzetting van het merk en de productlijnen worden gewaarborgd.

Ondanks deze overname verkeert de Nederlandse vestiging, Wesco International uit Barendrecht, nu in financiële problemen en heeft op 3 mei uitstel van betaling gekregen.

Volgens het bedrijf zelf kampte Wesco met aanzienlijke stijgingen van materiaal- en energiekosten als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Deze stijgingen konden niet volledig worden doorberekend aan de consument, wat leidde tot een daling van de verkoop.

Kijk voor meer informatie op de website van Naber en Wesco.

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

Vul uw gegevens in en druk op aanmelden. Wij houden u dan op de hoogte via onze nieuwsbrief.