Dit jaar viert V-ZUG zijn 111-jarig jubileum. Sinds 1913 staat het merk
symbool voor innovatie, moderniteit en luxueus keukendesign. De
veelzijdige, strakke esthetiek van V-ZUG weerspiegelt de bescheidenheid
en kwaliteit van Zwitsers vakmanschap en is een uitstekend voorbeeld van
de populaire quiet luxury-interieurtrend. "Wij leven volgens Zwitserse
waarden en maken het voor mensen wereldwijd mogelijk om deze te ervaren
met eenvoudige, persoonlijke oplossingen die levenslange inspiratie en
vreugde bieden," aldus CEO Peter Spirig.
Een Rijke Geschiedenis
Zwitserland staat bekend om zijn lange traditie van vakmanschap en wordt om die reden geliefd. V-ZUG zet zich vanaf het prille begin in voor typische Zwitserse precisie en kwaliteit. Het merk werd in 1913 in de stad Zug opgericht als Verzinkerei Zug, gespecialiseerd in metaalwaren. Door de jaren heen breidde het bedrijf zijn expertise uit en waagde het in de jaren '70 de sprong naar keukentoestellen. In de jaren '90 kreeg hun kenmerkende product, de stoomoven, voor het eerst vorm. "Als onderneming die de naam van de regio draagt waarin we actief zijn, voelen we trots, maar ook verantwoordelijkheid - zowel voor de gemeenschap als voor onze impact op mensen en het milieu. We blijven in Zug en blijven er investeren," aldus Peter Spirig.
Echt Zwitsers
Bij V-ZUG wordt ontwikkeling en productie vrijwel volledig in
Zwitserland uitgevoerd – als enige in de sector een bewuste keuze. Naast
de locatie in Zug is het bedrijf bijzonder trots op hun
koelapparatenfabriek in Sulgen, die in 2022 werd geopend. Deze
hypermoderne faciliteit legt een sterke nadruk op duurzaamheid: de
productie is volledig CO²-neutraal en de geleverde producten zijn
energiezuinig. V-ZUG streeft echter nog verder naar een groene toekomst.
Als onderdeel van de Tech Cluster Zug maakt het merk deel uit van een
visionair en bijna utopisch stedelijk productieproces. De geavanceerde
productiesite is verticaal gebouwd en geïntegreerd met een
multi-energiehub.
Natuurlijk, gebruiksvriendelijk, luxueus
V-ZUG belichaamt het
Zwitserse topdesign. Kwaliteit, functionaliteit en ingetogen elegantie
smelten samen in een tijdloos geheel. Elk product is ontworpen volgens
dezelfde filosofie, gericht op het bieden van een ongeëvenaarde,
intuïtieve gebruikerservaring. Het keukendesign van V-ZUG is daarnaast
een perfect voorbeeld van stille luxe: minimalistische apparaten die
niet om aandacht vragen, strak ontworpen zijn en precies doen wat ze
moeten doen. V-ZUG pronkt niet met opvallende looks, maar wel met
kwaliteit en luxe.
Een feestelijk menu
Ter ere van de 111e verjaardag van V-ZUG presenteert het bedrijf een heerlijk menu, samengesteld door culinaire grootheden zoals Silvio Germann, Zizi Hattab, Dominik Hartmann, Tanja Grandits en Andreas Caminada. Dit menu is een ode aan Zwitserland en bevat gerechten die doordrenkt zijn met het rijke culinaire erfgoed van het land. Uiteraard zijn de gerechten niet alleen verrukkelijk, maar ook gezond. Om daarnaast ook de ecologische voetafdruk te minimaliseren, wordt aangemoedigd om enkel te werken met lokale topproducten.
Ontdek alle recepten en meer informatie over de verschillende chefs via deze link.