SieMatic kondigt reorganisatie aan

Na de recente ontslagen bij Miele en BSH wordt nu ook keukenfabrikant Siematic getroffen. Volgens een bericht in het „Westfalen-Blatt“ van woensdag 12 juni 2024, wil het bedrijf herstructureren. Het is nog niet duidelijk hoeveel medewerkers precies moeten vertrekken, omdat dit aantal zal bestaan uit geplande pensioneringen en beëindigingsovereenkomsten. Naar schatting moeten echter ongeveer 20 banen worden geschrapt, voornamelijk in de commerciële afdeling in Löhne. Dit heeft Siematic nu ook officieel bevestigd.

Het bedrijf lijkt voorlopig geen gedwongen ontslagen te willen doorvoeren. Woordvoerder Jörg Overlack benadrukt dat er snel en respectvol gesprekken zullen plaatsvinden, eerlijke ontslagvergoedingen zullen worden aangeboden en beëindigingsovereenkomsten worden voorgesteld.

De beslissing om personeel te verminderen komt onverwacht, omdat Siematic aangeeft dat het momenteel profiteert van een goede orderportefeuille. Daarnaast investeert het bedrijf samen met zijn Chinese eigenaar voortdurend in verbeteringen op de werkvloer, de modernste productietechnologie en gespecialiseerde vakmensen, aldus Siematic in het Westfalen-Blatt. Desondanks zijn „geoptimaliseerde bedrijfsprocessen (…) om de concurrentiekracht te vergroten“ noodzakelijk, waardoor de personeelsvermindering nodig is. Dit moet op een sociaal verantwoorde manier gebeuren.

Met deze stap wil Siematic in de moeilijke marktomstandigheden in de sector de capaciteit bereiken die in de toekomst meer werkgelegenheid en „loyale vakmensen“ kan waarborgen.

Kijk voor meer informatie op de website van SieMatic.

Bron: MöbelKultur

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

Vul uw gegevens in en druk op aanmelden. Wij houden u dan op de hoogte via onze nieuwsbrief.